Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5. In het groepsinformatieboekje beschrijven wij hoe wij werken in de klas en welke materialen wij gebruiken. Klik hier
om het groepsinformatieboekje te bekijken.

Start groep 5
In groep 5 zijn we meteen goed gestart in het nieuwe schooljaar. Dit jaar gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Natuurlijk gaan we nu alle tafeltjes tot en met tien leren, nieuwe woorden leren, een boekenbeurt en een spreekbeurt houden en veel leren over onze geschiedenis, omgeving en natuur.

Workshops muziek
De afgelopen weken hebben we enkele workshops muziek gevolgd. De kinderen hebben van een muziekdocent geleerd hoe belangrijk muziek kan zijn bij bewegende beelden. Bij een komische film horen natuurlijke grappige geluidjes en bij een spannende film horen ook spannende geluiden. De komende weken gaan de kinderen zelf geluiden onder beelden plaatsen en deze geluiden ook zelf leren maken en met een microfoon opnemen.

Creatieve les Vissen
Afgelopen week is juf Eva met groep 5 vissen komen maken. Na het ontwerpen, tekenen en uitknippen van de vis werd deze verstevigd met gips. Daarna werd de vis op een mooie standaard geplaatst en verder versierd met schelpjes, zeewier en zeesterren. Als laatste hebben we alles een mooi kleurtje gegeven.

Week tegen het pesten
Ook Ter Tolne doet mee met de nationale week tegen het pesten. In groep 5 werken we erg hard aan het fijn met elkaar omgaan en proberen we samen elke vorm van pesten tegen te gaan. Hiervoor praten we samen vaak over wat pesten precies is, bespreken wanneer kinderen pesten en praten we over wat anderen tegen pesten kunnen doen.